Zrnková káva
Z naší bohaté nabídky si vybere každý milovník kávy. V čem se liší Arabica a Robusta?
Arabica má vyšší kyselost a bohatší výraznější chuť. Obsahuje 2-3x méně kofeinu (Arabica má 1,2 až 1,5 %, Robusta 2,2 až 2,7 %), 2x více cukru a více lipidů( tuků, olejů, vitamínů). Pěstuje se ve vyšších oblastech (Afrika, Indonésie, Střední a Jižní Amerika). Jako skvělého zástupce 100% Arabici doporučujeme kávu Gran Maestro Italiano Espresso Forte.
Robusta má až 3x vyšší obsah kofeinu a velmi hořkou zemitou až dřevitou chuť. Ve směsích prohlubuje chuť a espressu dodává příjemnou cremu. Pěstuje se v nižších oblastech, především v Asii (Vietnam). Pro směs Robusty doporučujeme vyzkoušet kávu Gran Maestro Italiano Celeste.
Pokud si stále nejste jisti výběrem, neváhejte kontaktovat náš zákaznický servis.