Recept na Bombardino

Bombardino 

 

Na 1 bombardino:

espresso

20 ml vaječného likéru

10 ml rumu

šlehačka

 

  • Ohřejte vaječný likér s rumem a nalijte je do menší skleničky.
  • Pomalu přilijte espresso – nejlépe ho nalijete přes lžičku po stěně skleničky. Vrstvy vám tak zůstanou krásně oddělené.
  • Nakonec ozdobte šlehačkou.
  • Rum můžete nahradit brandy nebo whiskey.

 

Nealkoholické Bombardino

Pokud budete zrovna řídit nebo je na vás klasické bombardino moc silné, můžete vyzkoušet nealkoholickou variantu. Naučil mě ji na jednom veletrhu můj bývalý kolega Jiří, který se často nechával inspirovat Itálií. Připravili jsme ji pro pár klientů, a za chvíli k nám chodili i všichni z okolních stánků a nemohli si nealkoholické bombardino vynachválit.

Navíc to, že obsahuje Jesenku, byla pro spoustu z nich nostalgická záležitost. Pamatujete si, jak jste ji samotnou cucali z tubičky, když jste byli malí? Já Jesenku vždycky úplně milovala.

 

Na 1 nealkoholické bombardino:

espresso

10 ml Jesenky

šlehačka

 

  • Místo vaječného likéru a rumu použijte oslazenou zahuštěnou smetanu, Jesenku. Tu nalijte do malé skleničky. Stačí úplně malinko, zhruba 10 ml. Pokud máte kávu rádi hodně sladkou, můžete dát i 20 ml.
  • Dále připravte espresso a pomalu ho nalijte na jesenku. Na něj přidejte trochu šlehačky. 
Recept pochází z Knihy o Kávě, Petra Veselá